Pogosta vprašanja in odgovori

Pogosta vprašanja o skeniranju in digitalizaciji super 8 in normal 8 filma

V nadaljevanju najdete odgovore na najpogostejša vprašanja o skeniranju in digitalizaciji super 8 in normal 8 filma, ki vam bodo pomagali bolje razumeti postopek ter izbrati najboljši način za ohranjanje vaših dragocenih spominov.

Kakšen je postopek naročila, kako poteka celoten proces?

Tu je celoten postopek naročila v treh enostavnih korakih:

  • 1. korak - pokličite nas: Najprej nas kontaktirajte po telefonu, da se pogovorimo o količini filmov, ceni in drugih podrobnostih vašega naročila. Na podlagi teh informacij vam bomo lahko podali oceno stroškov in časa, potrebnega za digitalizacijo.

  • 2. korak - dostava materiala: Prinesite svoje filme osebno v naš studio ali pa jih pošljite po pošti, pri čemer poskrbite za ustrezno pakiranje, da se prepreči poškodbe med transportom. Preden to storite, nas pokličite, da se dogovorimo o podrobnostih vašega naročila in vam posredujemo naslov za dostavo.

  • 3. korak - plačilo in prevzem: Ko bomo zaključili digitalizacijo vaših filmov, vas bomo obvestili in se dogovorili glede plačila ter prevzema. Na voljo imate več možnosti plačila, vključno z bančnim nakazilom, plačilom s kartico v studiu, PayPalom in kriptovalutami. Ko prejmemo plačilo, boste lahko prevzeli svoje digitalizirane filme osebno ali pa vam jih pošljemo na vaš naslov.

Ali skenirate tudi druge formate poleg Super 8 in Normal 8?

Poleg Super 8 in Normal 8 filmov skeniramo in digitaliziramo tudi širok nabor drugih formatov, kot so VHS, VHS-C, S-VHS, HI8, Video8, Digital8, MiniDV, HDV, DVCAM, MPEG IMX, Betacam, Betacam SP, Betacam SX, Digital Betacam, U-matic, avdio koluti, CD-AUDIO, CD-ROM, DVD-VIDEO, DVD-ROM, USB ključki in 3.5 inčne 1.44Mb diskete. Torej, ne glede na format vašega materiala, smo z veseljem na voljo, da vam pomagamo ohraniti vaše dragocene trenutke in spomine z digitalizacijo.

Kako dolgo traja postopek digitalizacije filmov?

Čas digitalizacije je odvisen od količine vaših filmov in morebitnih dodatnih storitev, ki ste jih naročili. Na splošno lahko pričakujete, da bo vaše naročilo zaključeno v nekaj dneh do nekaj tednih. Ko nas kontaktirate glede naročila, vam bomo podali bolj natančen časovni okvir za vašo situacijo.

Kako mi boste dostavili digitalizirane filme?

Digitalizirane filme vam lahko dostavimo prek spletnega mesta za izmenjavo datotek, na USB ključku ali drugih digitalnih medijih, glede na vaše želje.

Kako dolgo hranite digitalizirane filme?

Digitalizirane filme hranimo do 30 dni po zaključku projekta, nato pa jih trajno izbrišemo, da zagotovimo varnost vaših podatkov. Lahko pa naročite daljše hranjenje vaših posnetkov pri nas.

Ali obstaja možnost izboljšave kakovosti posnetkov?

Da, ponujamo dodatne storitve, kot so digitalna izboljšava barv, kontrasta in ostrine slike ter digitalno odstranjevanje šuma slike in prahu. Ravno tako lahko izboljšamo gladkost gledanja posnetkov s povečanjem števila sličic na sekundo.

Ali skenirate tudi filme s poškodbami?

Da, če je film samo strgan, lahko izvedemo popravilo in lepljenje strganega traku, preden ga skeniramo. Za zelo poškodovane filme pa je potrebno film prej pregledati in se lahko nato pogovorimo glede možnosti skeniranja.

Ali lahko digitalizirate filme z zvokom?

Da, skeniramo lahko tako tihe filme kot filme z zvokom.

Kako pripravim svoje filme za digitalizacijo?

Filme nam pošljite v originalnih kolutih, če je mogoče. Če imate posebne zahteve ali želje, nam to sporočite pred začetkom postopka digitalizacije.

Ali lahko digitalizirate tudi zasebne in občutljive posnetke?

Da, zagotavljamo popolno zaupnost in varnost vaših podatkov ter spoštujemo zasebnost naših strank.

Kateri format digitalnih datotek boste uporabili?

Vaše filme bomo pretvorili v visokokakovostni digitalni format, kot je MP4, ki je združljiv z večino naprav in programov. Za posebne formate pa se lahko dogovorimo glede na vaše potrebe.

Ali je cena skeniranja enaka za vse filme?

Cena je odvisna od dolžine in števila filmov ter morebitnih dodatnih storitev, ki jih želite. Pred začetkom postopka vam lahko pripravimo informativni izračun, prilagojen vašim potrebam.

Kako naj pošljem svoje filme za digitalizacijo?

Filme nam pošljite preko pošte, kurirske službe ali jih prinesite osebno na našo lokacijo. Zagotovite, da so filmi ustrezno zapakirani, da se prepreči morebitna poškodba med transportom.

Ali lahko dodate glasbo ali zvočne posnetke k tihih filmom?

Da, lahko dodamo glasbeno podlago ali zvočne posnetke k vašim tihim filmom, če to želite. Prosimo, da nam sporočite svoje želje pred začetkom postopka digitalizacije.

Ali lahko obdelate filme, ki so bili shranjeni v slabih pogojih?

Da, čeprav je kakovost končnega digitalnega posnetka odvisna od stanja izvirnega filma, se bomo potrudili, da izboljšamo in obnovimo vaše posnetke kolikor bo mogoče.

Ali lahko združite več filmov v eno digitalno datoteko?

Da, lahko združimo več filmov v eno digitalno datoteko, če to želite. Prosimo, da nam to sporočite pred začetkom postopka digitalizacije.

Kako lahko plačam za storitev digitalizacije?

Sprejemamo različne načine plačila, vključno z gotovino, kreditnimi karticami, bančnimi nakazili, Paypal-om in kripto valutami. Podrobnosti o vašem izbranem načinu plačila vam bomo posredovali skupaj s predračunom.

Ali lahko urejam digitalne filme sam?

Da, digitalne filme lahko urejate sami z uporabo večine video urejevalnih programov, ki so na voljo za računalnike in mobilne naprave.

Ali lahko izdelate kopije digitaliziranih filmov za druge družinske člane?

Da, lahko izdelamo dodatne kopije digitaliziranih filmov, če to želite. Prosimo, da nam to sporočite pred začetkom postopka digitalizacije.

Kako dolgo bodo digitalizirani filmi ohranili svojo kakovost?

Digitalni format omogoča dolgotrajno ohranjanje kakovosti, saj se ne poslabšuje s časom, kot je to značilno za analogni film. Vendar pa je pomembno, da redno varnostno kopirate svoje digitalne datoteke in jih shranjujete v večih kopijah na zanesljivih medijih.

Ali lahko pretvorite digitalizirane filme v druge video formate?

Da, lahko pretvorimo digitalizirane filme v druge video formate, kot so AVI, MKV, MPEG, MOV ali drugi, ki ustrezajo vašim potrebam.

Ali obstaja omejitev glede količine filmov, ki jih lahko digitalizirate?

Ne, digitaliziramo lahko vse količine filmov, od majhnih do velikih naročil. Prosimo, da nas kontaktirate, če imate posebne zahteve glede količine.

Ali mi lahko pomagate z urejanjem digitaliziranih filmov?

Da, ponujamo tudi storitve urejanja, kot so dodajanje glasbe, rezanje posnetkov in dodajanje prehodov. Če želite izvedeti več o naših storitvah urejanja, nas kontaktirajte.

Ali lahko digitalizirate tudi diapozitive, negative ali fotografije?

Da, imamo profesionalne skenerje tudi za diapozitive, negative in fotografije.

Ali ponujate popuste za večja naročila ali redne stranke?

Da, ponujamo popuste za večja naročila ali redne stranke. Za podrobnosti o popustih se obrnite na nas.

Ali lahko shranjujete digitalizirane filme na več različnih medijih, kot so DVD-ji ali trdi diski

Da, lahko shranimo vaše digitalizirane filme na več različnih medijih, kot so DVD-ji, trdi diski ali USB ključki. Prosimo, da nam sporočite svoje želje pred začetkom postopka digitalizacije.

Ali lahko digitalizirate filme, ki so bili posneti na različnih hitrostih sličic na sekundo (fps)?

Da, naš PictorPRO skener je zmožen digitalizirati filme, posnete na različnih hitrostih sličic na sekundo (fps). V postopku digitalizacije bomo poskrbeli, da bodo vaši filmi ustrezno prilagojeni za optimalno predvajanje.

Ali lahko izdelate tudi tiskane kopije izbranih sličic iz digitaliziranih filmov?

Da, lahko izdelamo tiskane kopije izbranih sličic iz vaših digitaliziranih filmov. Prosimo, da nam sporočite svoje želje in število kopij, ki jih potrebujete, pred začetkom postopka digitalizacije.

Ali moram osebno prinesti svoje filme v vaš studio ali lahko uporabim pošto?

Ne skrbite, če nam ne morete osebno dostaviti svojih filmov. Lahko jih pošljete po pošti na naš naslov. Pred pošiljanjem materiala pa vas prosimo, da nas najprej kontaktirate po telefonu, da se dogovorimo o podrobnostih glede vašega naročila.

Kako naj pakiram svoje filme, če jih želim poslati po pošti?

Pri pošiljanju filmov po pošti je pomembno, da jih ustrezno zaščitite pred morebitnimi poškodbami med transportom. Filme zavijte v mehko zaščitno embalažo, kot je zračni mehurček ali penasta folija, nato pa jih postavite v trdno škatlo. Poskrbite, da so filmi v škatli dobro pritrjeni, da se ne premikajo med prevozom.

Kako bom prejel svoje digitalizirane filme?

Ko bomo končali z digitalizacijo, vas bomo obvestili in se dogovorili glede načina prevzema. Lahko osebno prevzamete svoje filme v našem studiu ali pa vam jih pošljemo na vaš naslov. Digitalizirane filme lahko prejmete na DVD-ju, USB ključku ali prek spletnega prenosa, odvisno od vaših želja in potreb.

VPRAŠAJTE NAS KARKOLI KADARKOLI

Če kljub odgovorom na zgornja vprašanja še vedno niste prepričani ali pa imate dodatna vprašanja, nas kontaktirajte preko e-pošte na naslov info@normstudio.si ali pa pokličite na 064 11 22 90 (Tomi). Z veseljem vam bomo pomagali in svetovali pri skeniranju in digitalizaciji vaših Super 8 in Normal 8 filmov. Naš cilj je, da so vaši dragoceni spomini ohranjeni v najboljši možni kakovosti za prihodnje generacije.